24 de set. 2012

De samarreta a llana



Ara que es veu per tot arreu les llanes a partir de restes industrials de samarretes, perquè no fer-ho amb les nostres. Ara que ve la tardor i potser feu canvi d'armari, aprofiteu i podeu fer desaparèixer samarretes "misteriosament", d'aquelles que es guarden per si pintem algun dia, per estar per casa,... i les podem transformar amb uns cabdells de llana ideals per a fer catifes, bolsos, etc... Queda una llana d'un gruix per unes agulles del nº 9 aproximadament.




Primer de tot agafem una samarreta d'aquestes fetes caldo i la tallem per la part superior, desprenent-nos del coll i les mànigues.També tallem la part inferior on hi ha la costura. L'ideal és que la samarreta no tingui costures pels costats. És igual si té dibuixos ja que la llana s'enrotlla cap dins i per tant els dibuixos no es veuran.




Tallem a tires rectes sense arribar al final, deixant uns 3 cm. Sobretot no retallar fins al final ja que sinó no obtindriem una llana continua, sinó cercles. Les tires les podeu fer de diferents gruixos segons vulgueu. Jo les acostumo a fer de 2-3 cm. És important que les fem regulars així el cabdell ens quedarà més uniforme.





Si tornem a colocar-nos la samarreta en un braç ens quedarà així.





Tallem en diagonal com ho mostren els linies. D'aquesta manera quedarà una llana continua.








Fem una estirada a la tira, de manera que ella mateixa s'enrotlla formant un cordó. La part interna de la samarreta ara quedarà a la part exterior.






Tot i així, si no teniu prou material per als vostres projectes, sempre podeu comprar-ho. A la botiga Hazlo-Manualidades n'hi a un bon aparador i a bon preu!!


2 comentaris:

  1. Bé espero que et serveixi. Jo abans ho feia d'una manera una mica matussera però aquesta tècnica la trobo molt més pràctica i dóna un resultat fantàstic.

    ResponElimina