17 de maig 2010

Jersei tutti-colori



Heus aquí un jersei que tenia moltes ganes de fer. Per una banda perquè és el primer progecte gros per mi i per altra banda perquè un jersei sense mànigues és molt pràctic i ràpid de fer (ja que t'estalvies les mànigues!!!). La llana és molt suau i agrable i dona un punt de color ben alegre.

TALLA: L
MESURES FINALS: 70 cm de llarg i 48 cm d'ample.
MATERIAL: 300 gr llana Adriafil Fumetto trends (50% llana, 50% acrílic)
        *Agulles rectes del núm. 7.
        *Llana d'un altre color per fer el montatge tubular.
        *Porta punts.
        *Agulla circular del núm. 7.

TENSIÓ: 16x19 punts en una mostra de 10x10 cm.



 PATRÓ:

DAVANT
Comencem fent un montatge tubular, queda molt més obert que començar amb punt elàstic. Ideal per si el jersei és llarguet i així no senyeix tant el contorn de cuixa.
Montem 32 punts amb llana auxiliar. La següent pasada ja la fem amb la llana desitjada. Fem tres passades i fem un montatge tubular. Obtindrem 64 punts. Continuem treballant amb punt dret fins arribar als 44 cm de llarg o la llargada desitjada desde sota l'aixella.

Minvem per fer les aixelles començant per RS:
1K 2Ktog 77K SS2tog 1K
1p 2ptog ... 2ptog 1p
Repetim aquesta serie 3 vegades.

1K 2Ktog ... SS2tog 1K
pasada del revés.
Repetim aquesta serie 3 vegades.

Continuem treballant fins 16 cm a partir de les aixelles. Donem forma al coll i als tirants:
Treballem 18 punts i agafem 8 punts amb un porta-punts. Treballem un dels tirants començant per RS reduint 1 punt per la part interna deixant un punt a la vora. Ho repetim 4 vegades. Ens quedaran 14 punts per tirant. Treballem fins l'altura desitjada. Tanquem (BO). Treballem l'altre tirant de la mateixa manera.

DARRERA
Igual que el davant excepte la formació del coll. Treballem fins uns 19 cm a partir de les aixelles. Treballem 17 punts i agafem 10 punts amb un porta-punts. A cada pasada reduim un punt per la part interna deixant un punt a la vora. La pasada del darrere no minvem cap punt. Això ho repetim tres vegades, de manera que ens quedaran 14 punts a cada tirant. Tanquem (BO). Treballem l'altre tirant de la mateixa manera.

COLL ALT 

Unim el davant i el darrere pels costats i per les espatlles. Agafem les agulles circulars i montem 44 punts repartits en tot el coll. 8+10 punts dels que estan en els porta-punts, cada tirant de la part de davant n'agafem 7  i dels de la part del darrera n'agfem 6. 8+10+(7x2)+(6x2)=44 punts. Depen del tipus de llana o si el coll ens ha quedat molt gran podem agafar més punts. Treballem fins uns 25 cm de llargada o el que desitgem. Tanquem (BO).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada