23 de gen. 2012

La Xisqueta

Fa uns dies al programa del canal 33  "Quèquicom" van dedicar el programa a la llana. No cal dir que me'l vaig escoltar amb molta atenció!!! Tot sobre els olis que contenen, el seu poder aïllant, les seves propietats, els seus tints, els tractaments que es fan abans de ser teixida... 
Em sabríeu dir la raó per la qual la llana s'encongeix? Ho podreu descobrir en aquest fantàstic programa de 30 minuts.


                                                        Però qui s'ocupa de pasar, d'aquí...
a aquí,...
 a aquí
o aquí
o fins i tot aquí!!

                                                                     
logo-certificat-llana-xisqueta
Doncs en aquest monogràfic també trobareu les respostes!! no van faltar enllaços i links per conèixer amb més profunditat tota la feina que des de diferents poblacions de l'Alt Pirineu estan fent per donar suport als pastors i artesans de la llana de les ovelles de la raça Xisqueta. La raça autòctona de l'Alt Pirineu, la de casa nostra!!

Diferents fronts s'han unit per mantenir la Xisqueta a les nostres muntanyes i recuperar i dignificar la llana d'aquesta raça:
L'Associació Obrador Xisqueta té com a ànim dinamitzar el sector agrari, tot promovent un preu just per la llana dels ramats de les ovelles de la raça Xisqueta i així tancar un cicle vital pel sector agrari. Estan lligats al
Projecte gripia dinamitzadors i escola de pastors que cuiden tan les ovelletes!! La tercera pota de tot aquest projecte és la botiga online Xisqueta, unió d'artesans que treballen aquest tresor transformant-lo en obres d'art. A més consells, tutorials, cursos de com filar, feltre...De segur que un cap de setmana a Rialp cau... i aprenc una tècnica nova!! VISCA LA XISQUETA!!!

2 comentaris:

  1. ostres! no ho sabia i no vaig veure el programa! gràcies per compartir-ho! :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Guardeu cadira que aquest dimecres vinc, com que el Barça el fan mçes tard...

      Elimina